De Literaire Lente 16 tot 30 maart.

Morgen is het zover. De literaire lente gaat van start. Dus boekenliefhebbers verlaat allen je huiskamer en stap een boekenwinkel binnen, het liefst nog een onafhankelijke. Net zoals vorig jaar krijg je bij aankoop van Nederlandstalige literatuur – minimum 12,50 euro – een gratis boek. Dit jaar is dit de nieuwe novelle ‘De verrekijker’  van Kees van Kooten.

Van Kooten volgt dit jaar Tom Lanoye op, die vorig jaar het gratis Geschenkboek schreef. Van Kooten is geen groentje in zijn vak. Zo won hij in 2004 de Gouden Ganzenveer voor zijn bijdrage aan de  Nederlandse geschreven cultuur. Naast zijn schrijverschap is Van Kooten voornamelijk bekend als cabaretier. Waarmee hij voornamelijk roem verwierf met de reeksen ‘Het Simplisties Verbond’ en ‘Van Kooten& de Bie’.

Geen nood voor de mensen die niet weten wat gekocht. Op de site van de literaire lente staan 81 boeken uitgelicht die dit jaar verschenen zijn. Als je daar je ding nog niet tussen vind – ik weet het, hier ben ik weer – raad ik iedereen ‘Dinsdag’ van Elvis Peeters aan. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Hierboven schreef ik’ het liefst nog een onafhankelijke boekhandel’. Sommige mensen vinden het duur, maar eerlijk is het zoveel duurder dan de standaard boekhandel? Wel die enige eurootjes meer zijn het waard om met een glimlach bediend te worden, om goede raad te krijgen en gewoon om de gezelligheid die een onafhankelijke boekhandel uitstraalt. Vaak worden er ook allerlei evenementen georganiseerd door deze boekhandels, wat voor veel interactie zorgt met hun klanten. Hieronder mijn drie favoriete boekhandels uit Gent en Kortrijk.

Boekhandel Theoria – Kortrijk

558488_443914525652553_740660837_n

Deze boekhandel is sinds twee jaar volledig hernieuwd. En dat was een voltreffer. De            winkel straalt gezelligheid en warmte uit. Het is er fijn vertoeven en ik zou er uren   kunnen verdwalen tussen het ruime aanbod van boeken. Boven zijn er ook enkele fauteuils waar je even rustig in een boek kan neuzen. Daarnaast ben ik hen ook heel dankbaar omdat ze me iedere twee weken een gratis boek leveren voor ‘Artwerk’.

Adres: Onze Lieve Vrouwestraat 22, 8500 Kortrijk.

Boekhandel Het paard van Troje – Gent

481737_10151254968938540_1328920479_nDit jaar bestaan ze 10 jaar en dat wordt een groot feest. Speciaal voor hun tienjarig bestaan werken ze samen met onder andere: Lebowski Achievers, Muziek LOD, De Gentse Opera, K.A.S.K., S.T.A.M., …  . Naast boeken kan je er ook terecht voor een snelle hap of een kopje koffie. En iedereen weet dat er geen mooiere combinatie is dan een boek met een kopje koffie of een tasje thee.

Adres: Kouter 113, 9000 Gent.

Boekhandel Walry –  Gent

603291_534133739936713_46104602_nWalry is ondertussen een echt begrip in Gent geworden en is net zoals boekhandel Theoria lid van confituur. Dit is een samenwerking tussen verschillende onafhankelijke boekhandels in Vlaanderen. Walry staat er ook voor beken om vaak een pop up shop te openen op verschillende locaties in Gent, denk maar aan de stand die vaak in de Vooruit te vinden is. Ook hier kan je terecht voor een snelle hap.

Adres: Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

Advertenties

2 Comments

Add yours →

  1. Leuke blog heb je hier! Ook een leuk artikel trouwens, als ik tijd heb ga ik deze week toch eens proberen om lang de boekhandel te gaan want zo’n gratis boek is altijd mooi meegenomen! Ik geloof dat ze van het Paard van Troje ook een vestiging hebben in Leuven!
    PS Je blog is eindelijk toegevoegd aan de verzamelpagina, ik durf de formulieren al eens uit het oog te verliezen…

    • Dank je voor de complimenten en het toevoegen aan de verzamelpagina. Er is inderdaad ook een Paard van Troje en Leuven en je hebt geluk de vestiging van Leuven doet mee aan het gratis boek. Die in Gent jammer genoeg niet (als we de site van literaire lente mogen geloven).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: