Jonge Leeuwen in het Penhuis Bibliotheek Kortrijk op zondag 14 april

Per seizoen organiseert Het penhuis Bibliotheek Kortrijk vijf activiteiten op zondagvoormiddag. Dit in het mooie decor van de Oranjerie, een zaal in het Broelmuseum. Iedere keer woord een dichter, een filosoof of een prozaïst geïnterviewd door een gastheer of –vrouw. Ook interactie is met het publiek is mogelijk, vragen stellen aan de auteurs is zeker niet uit den boze.

Op zondag 14 april valt de eer ten beurt aan twee jonge leeuwen, Lies Van Gasse en Yannick Dangre. Dit alles wordt in goede banen geleid door Dominique Biebau, die eerder gastheer mocht zijn voor David van Reybrouck en Kees ’t Hart.

Yannick Dangre startte zijn carrière als dichter voor enkele tijdschriften. Niet kort daarachter verscheen een proza verzamelbundel ‘Print is dead’. Nog voor zijn eerste dichtbundel ‘Meisje dat ik nog moet’ – bekroond met de de Herman de Conick Debuutprijs – verscheen, debuteerde hij met zijn eerste Roman ‘Vulkaanvrucht’, die met veel gejuich onthaald werd in de pers. Dit jaar verscheen zijn tweede bevestigende roman ‘Maartse kramers’, waarvan jullie volgende week een recensie zullen vinden op mijn blog.

Lies Van Gasse volgde haar opleiding illustratieve vormgeving aan het Sint Lucas in Antwerpen waarna ze schilderkust studeerde aan de ‘Accademia di Brera’ in het verre Milaan. Met ‘Hetzelfde gedichte steeds weer’ bracht ze in 2008 haar eerste dichtbundel uit, voorzien met eigen illustraties. Verder schreef ze nog een grafic poem. Dit jaar werd haar laatste dichtbundel ‘Brak de waterdrager’ beloond met de Provinciale Poëzieprijs Oost-Vlaanderen.

Met deze jonge talenten wil het Penhuis een jong publiek aantrekken. Om dit nog meer in de hand te werken kunnen jullie op 26 maart het boek ‘Maartse Kramers’ en de dichtbundel ‘Brak de waterdrager’ winnen bij radioprogramma Artwerk, te beluisteren via Quindo. Beide prijzen zijn vergezeld met een duoticket voor hun optreden in het Penhuis. Alles wordt geschonken door het Penhuis Bibliotheek Kortrijk.

Meer info: hetpenhuis.blogspot.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: