Bram Dehouck – Hellekind

Hellekind is het derde boek van Bram Dehouck, een thriller van gemiste kansen. Het boek ontbreekt aan spanning en diepgang, het concept was goed maar mist een goede uitwerking. Jammer.


Heulenaar Bram Dehouck debutteerde in 2007 met Het Meisje dat vergeet. Zijn eerste thriller minzame moordenaar werd bekroond met De Gouden strop en de Schaduwprijs voor het beste spanningsdebuut. Al snel volgde zijn tweede thriller Een zomer zonder slaap die ook bekroond werd met De Gouden Strop.

In Hellekind volgen we huisarts Chris, een man die ten einde raad is. Zijn zoon van 11 jaar vertoont de eerste tekenen van psychopathie. Een onderwerp dat Chris al van kinds af bezig houdt. Hij verzamelt obsessioneel alle krantenartikels over psychopaten en doet uren research op het internet. Als dokter heeft hij geen enkel vertrouwen in de psychiatrie en besluit het heft in eigen handen te nemen voor het te laat is. Hij neemt het drastische besluit om zijn zoon uit de weg te ruimen.

De nieuwe thriller van Dehouck mist diepgang. Enkel het personage van Chris is enigszins uitgewerkt aan de hand van flashbacks. De andere personages die ten tonele gevoerd worden lijken eerder passanten, zelfs Sam de zoon van Chris. Het boek leek op die manier eerder een script voor het zoveelste seizoen van Aspe dan op een thriller.

Of Dehouck hiermee een derde Gouden Strop mee zal winnen betwijfel ik ten sterkste. Het boek mist iedere vorm van spanning. Al snel wordt er te veel informatie prijs gegeven. Het slot is wel enigszins verrassend, maar wordt te snel afgebroken. Er kon veel meer uit dit verhaal gehaald worden. Het concept van het boek, namelijk: ‘wat doe je met een zoon die eerste tekenen van psychopathie vertoond’ was goed, de uitwerking ervan veel minder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: