Philippe Diepvents – Bobby Ewing Blues

Philippe Diepvents brengt met Bobby Ewing Blues zijn eerste boek uit. Een verrassende debuutroman die je meeneemt in één lange trip van Boris, die steeds meer zijn grip op de realiteit verliest.

Philippe Diepvents zal bij de boeklievende Vlaming weinig gekend zijn. Hij behaalde een waslijst aan masterdiploma’s waaronder: Geschiedenis, Internationale Politiek, Conflict en Development en Economie. Hij is werkzaam als adviseur voor de socialistische vakbond ABVV en sinds kort mag hij zich schrijver noemen.

In Bobby Ewing Blues volgen we Boris die zijn vrouw Alma aan kanker verloor. Vijf jaar later worstelt hij nog steeds met dit verlies. Zijn beeld en herinneringen aan Alma beginnen tegen wil en dank te vervagen. Wanneer hij Emily – een jonge laborante – ontmoet denkt hij de oplossing gevonden te hebben. Emily is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe legale drug, een pil die creativiteit moet opwekken. Boris steelt zo’n doosje met pillen van Emily en zo start een poging om de herinneringen aan zijn Alma nieuw leven in te blazen.

Heel sterk aan dit boek is dat Diepvents een drugtrip op een heel geloofwaardige beschrijft. Hij doet dit zodanig goed dat het voor de lezer vaak zelf niet meer duidelijk is wat nu realiteit is en wat nu waanbeelden zijn. Je wordt echt meegezogen in de gedachtegang van Boris en zijn opmerkelijke liefde voor Alma. Naast de mooie kant worden ook de mindere kanten van de liefde beschreven, voornamelijk via het verhaal rond Emily’s personage.

Soms moet je enkele zinnen opnieuw lezen door het gebruik van lange constructies en moeilijke woorden. Dit stoort de lezer niet echt, maar het zorgt er wel voor dat zijn roman niet excellent, maar gewoon goed is. Het beste van deze roman is het einde waar alles een onverwachte wending neemt. Kortom een boek dat je niet teleurstellen zal.

 

Met dank aan: Limerick

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: