Het Boekenbal

Vandaag was het zover. Het boekenbal zou het begin van de boekenweek inluiden. De jonge twintiger deed voorzichtig zijn grijs kostuum aan. Vandaag geen das, maar een vlinderstrik. Het mocht wat meer zijn, nu hij zich tussen de groten ging begeven. Om de stress te verjagen dronk hij nog snel een biertje en rookte een sigaret op het balkon. Zijn vriendin bekeek het allemaal stuurs van op de achtergrond. Ze vond het een idioot plan. Hij zou zich alleen maar belachelijk maken.

Toen hij voor de Amsterdamse schouwburg stond, kon hij zijn glimlach niet onderdrukken. Hij had net Dimitri Verhulst naar binnen zien bwandelen met zijn nieuw lief. Bij een nieuw lief hoorde een nieuwe stad. In dit geval Gent. Van op een afstand zag hij een Vlaamse schrijfster met steelse blikken kijken naar de rode loper. Zij had waarschijnlijk geen kaartje gekregen voor het boekenbal, wegens niet interessant genoeg.

Wanneer hij Jamal Ouariachi zag aankomen, ging de jonge twintiger vlak voor hem in de rij staan. De kaartjesknipster groette hem en vroeg om zijn kaartje. De jongen verontschuldigde zich. Had zijn kaartje thuis vergeten in Gent. Zonder kaartje mocht hij niet binnen, zei de dame streng. De twintiger haalde een boek tevoorschijn. Hij zwaaide ermee. Weet je wel wie ik ben? De auteur van dit boek. Hij zwaaide met een exemplaar van Nooit Meer Slapen. Hij had zijn eigen naam boven die van W.F. Hermans geplakt. De kaartjesknipster zei nog nooit van het boek gehoord te hebben en dat hij moest opzouten, met minder vriendelijke stem. Ontgoocheld droop de jongeman af. Ouariachi kon het niet laten even te lachen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: