About

De bal ging aan het rollen met Quindo. Voor het cultuurprogramma Artwerk zocht men een boekenrecensent. Deze blog werd het verlengstuk van mijn boekenrubriek. Het wakkerde in mij iets aan, wat ik voorheen nooit vermoed had, een drang naar schrijven. Een drang om de cultuursector in te stappen. Niet om als psycholoog aan de slag te gaan binnen een psychiatrie.

Toch wou ik psychologie niet meteen vaarwel zeggen. Ik had nog één jaar te gaan. Het zou zonde geweest zijn om alles, na zes jaar studeren, in de vuilbak te smijten. De ruimdenkendheid van de psychoanalyse bood mij de perfecte uitweg. Ik kon stage doen bij het sociaal-artistiek project De Figuranten. Ik moest geen casussen schrijven over ziektestoornissen, maar mocht het artistiek creatieproces ontleden als casus.

Bij De Figuranten kreeg ik niet enkel de kans om sociale processen te begeleiden, maar mocht ook meewerken op creatief vlak. Op die manier begon ik mezelf als schrijver te ontdekken. Niet enkel het schrijven van recensies en het ontleden van processen. Ik begon ook korte verhalen te creëren. Werd deelnemer bij de Vrijbus, een samenwerking tussen De Figuranten, Bruthaus, VZW Wit.h en Peter Holvoet-Hanssen.

Het recenseren is gebleven. Tegenwoordig recenseer ik voor deze blog, De Metro en Kunsttijdschrift Vlaanderen. Ook verschijnt er sporadisch eigen werk op deze blog.

Advertenties

2 Comments

Add yours →

  1. Dag Thomas,

    ooit gedacht om een Pikas verhaal te schrijven…?

    Pikas (www.pikas.com)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: